18 januari 2009
14:30

Eksjö HC

Referat: HC Vita Hästen - Eksjö HC

Eksjö såg ut att gå mot en 2-1 seger över HC Vita Hästen under Söndagen men med två minuter kvar kvitterade hemmalaget och lagen delade på poängen. Johan Eklund gjorde båda Eksjös mål.

Spel mot ett mål
Det var inget snack om vilket lag som började matchen klart bäst, HC Vita Hästen skapade omgående chanser till 1-0 men Christopher Kosel stod i vägen. Lite ologiskt kommer då 0-1 till Eksjö istället. Freddie Sjöö serverar Johan Eklund ett friläge, Eklund gör inget misstag och lägger kallt in matchens första mål. Hemmalaget får sedan ett massivt tryck där Eksjö ändå har endel vassa kontringar. Rättvist kommer 1-1 precis innan perioden är slut genom Jeff Nieminen, detta efter ett mycket klantigt byte utav Eksjö.

Mållöst och tätt
Andra perioden bjuder inte direkt på någon publikhockey, utan första halvan utav perioden hackas sönder utav utvisningar både för Vita Hästen och Eksjö. Dock är hemmalaget mycket hetare och skapar riktigt många chanser att ta ledningen på. Precis i sista sekunden utav mittenakten får Robin Magnusson ett riktigt bra läge efter att ha frispelats utav Anton Augustsson. Men Philip Åhlman i hemmakassen gör en kanonräddning.

Lika även i tredje
Eksjö HC spelar upp sig rejält i sista perioden och går för två poäng. Man får chansen i spel fem mot tre i drygt en minut utan att göra något mål. Men efter ytterligare ett powerplay ligger pucken i mål. Freddie Sjöö vinner en tekning klockrent till Johan Eklund som smäller in 2-1 med ett distinkt slagskott. Hästen gör allt för en kvittering och man lyckas också kvittera efter en tveksam Eksjöutvisning där Christoffer Hurtig tydligen blockerar pucken i egen zon. Oliver Palombo får målet och matchen slutar lika, 2-2.

Summering
Det oavgjorda resultatet känns lite som en förlust eftersom Eksjö var riktigt nära två poäng idag. Men sett över hela matchen ska man vara nöjda med en pinne då Hästen var lite hetare på det mesta. Eksjö hade dock många riktigt klara lägen som man borde gjort ett par ytterligare mål på. Extra beröm idag får Christopher Kosel som gör en otroligt bra match med 46 räddningar. Även Johan Eklund gjorde en bra match.

HC Vita Hästen - Eksjö HC 2-2 (1-1, 0-0, 1-1)